SEO

4 πιθανά λάθη στο SEO

Οι επαγγελματίες στον τομέα της βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης επικεντρώνονται στο να βελτιώσουν τις επισκέψεις και την κατάταξη του ιστότοπού σας. Πολλές εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες SEO και υπόσχονται θαύματα. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε την αντίθετη άποψη: Ποια είναι τα λάθη στο SEO που μπορούν να γίνουν ώστε να πέσει η απόδοση στα οργανικά αποτελέσματα.

1ο Λάθος: Δημοσίευση της νέας έκδοσης και αγνόηση της παλιάς ιστοσελίδας

Φανταστείτε το εξής σενάριο:

«Η ιστοσελίδα θα επανασχεδιαστεί σε νέα πλατφόρμα και πρέπει να είναι έτοιμη σύντομα. Απλά θα αλλάξουμε τους παλιούς συνδέσμους, χωρίς να μας απασχολήσουν οι 301 ανακατευθύνσεις. Αρκεί να εμπλουτίσουμε την νέα σελίδα με ποιοτικό περιεχόμενο και οι μηχανές αναζήτησης θα μας λατρέψουν.»

«Ας αγνοήσουμε τους παλιούς συνδέσμους που έχουν ήδη ευρετηριαστεί από τις μηχανές αναζήτησης, κι ας επικεντρωθούμε στο να γίνει η νέα σελίδα όσο πιο εντυπωσιακή γίνεται».

Η προσέγγιση αυτή θα καταστρέψει την προώθηση SEO του ιστότοπού σας. Είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί στην έρευνα για αναβάθμιση η διόρθωση των παλιών συνδέσμων αλλά και η ενημέρωση των μηχανών αναζήτησης.

 

2ο Λάθος: Εμπιστοσύνη μόνο στο ένστικτό μας

«Η εταιρεία μας είναι δικτυωμένη αρκετά και γνωρίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Έτσι, γνωρίζουμε και ποιες λέξεις-κλειδιά να προωθήσουμε. Γιατί να προβούμε σε έρευνα όταν ήδη γνωρίζουμε τις απαντήσεις;»

«Γνωρίζουμε ποιοι τομείς της ιστοσελίδας χρειάζονται βελτίωση. Οι πελάτες μας χρησιμοποιούν της σελίδες τους, ακριβώς όπως το σχεδιάσαμε εξαρχής».

Οι αποφάσεις στην SEO ανάλυση πρέπει να βασίζονται σε δεδομένα. Καλό είναι να έχουμε μια ιδέα σε ποιες λέξεις-κλειδιά είναι χρήσιμο να επικεντρωθούμε αλλά τα δεδομένα δεν λένε ψέμματα. Γι’ αυτό καλό είναι να κάνουμε την απαραίτητη ανάλυση προτού γράψουμε έστω και 1byte κώδικα.

3ο Λάθος: Αγορά συνδέσμων

Μην μπείτε ποτέ στον πειρασμό να αγοράσετε backlinks προς την σελίδα σας.

«Η Google δίνει αξία στα links, έχουμε λεφτά, οπότε ας αγοράσουμε! Σιγά μην μας ανακαλύψουν ποτέ, θα είμαστε προσεκτικοί».

«Στο ίδιο μοτίβο, ας φτιάξουμε κάποια links σε δωρεάν directories. Ας κάνουμε και κάποια σχόλια σε άρθρα και είμαστε ΟΚ».

Δυστυχώς, όλοι αυτοί οι σύνδεσμοι αναγνωρίζονται από τους σύγχρονους αλγόριθμους που έχουν στη διάθεση τους η Google και η Bing. Η αγορά, ειδικότερα, παραβιάζει τους όρους χρήσης του Google Webmaster Guidelines. Το ιδανικότερο σήμερα είναι τα links να δημιουργούνται με φυσικό τρόπο, μέσα από τα άρθρα της σελίδας μας, είτε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσω article marketing.

4ο Λάθος: Ψάχνοντας συντομεύσεις

Αποφύγετε τον εύκολο δρόμο, όπως στις παρακάτω περιπτώσεις:

«Ωραία, αφού δεν μπορούμε να χτίσουμε συνδέσμους γρήγορα, ας κλέψουμε άρθρα από άλλες πηγές και ας τα συμπεριλάβουμε στην σελίδα μας. Οι μηχανές αναζήτησης θα μας λατρέψουν, αφού θα έχουμε πλούσιο περιεχόμενο».

Όσο κι αν ακούγεται γρήγορο κι εύκολο, οι αλγόριθμοι εντοπίζουν την πρωτότυπη πηγή του άρθρου και χαρακτηρίζουν ως διπλότυπο το κλεμμένο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άμεσα η σελίδα μας να υποβαθμιστεί από την Google και το Bing στα οργανικά αποτελέσματα.

Είδαμε, λοιπόν, τέσσερα λάθη στο SEO της σελίδας μας. Οι γρήγοροι κι εύκολοι τρόποι καλό είναι να αποφεύγονται. Καλύτερα, εμπλουτίστε τα κείμενα σας με φυσικό τρόπο με λέξεις-κλειδιά και ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο της σελίδας σας. Τα αποτελέσματα αυτής της υπηρεσίας SEO δεν θα αργήσουν να φανούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *