Email marketing

9 στρατηγικές για να μεγαλώσετε τις email marketing λίστες σας

Χρειάζεται δημιουργική σκέψη, σωστή προώθηση και μερικά έξυπνα αλλά επαγγελματικά κόλπα για να μεγαλώσετε αρκετά τις email marketing λίστες σας. Το κλειδί είναι να ωθήσετε τον χρήστη να θέλει να εγγραφεί στην λίστα σας και να περιμένει για να διαβάσει τα δικά σας email. Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 9 στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε τις λίστες σας.

Ανταποδοτικό όφελος

Δώστε κίνητρο στον χρήστη να θέλει να γίνει συνδρομητής του newsletter σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να του προσφέρετε 5% έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα. Ακόμα θα μπορούσε να είναι δώρο ένα ebook, ή μια εξαιρετική εικόνα υψηλής ανάλυσης. Πάντοτε, εάν αυτό που έχετε να προσφέρετε είναι ιδιαίτερης αξίας στον χρήστη, κεντρίζετε άμεσα το ενδιαφέρον του.

Έκπτωση μετά από κάθε νέα εγγραφή

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Ιδιαίτερα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα να δελεάζουν τους συνδρομητές με μια πολύ καλή αρχική έκπτωση π.χ. 15% με αντάλλαγμα το email τους. Το δέλεαρ είναι η ευκαιρία, διότι όλοι μας θέλουμε να εκμεταλλευόμαστε τις καλές προσφορές όταν έχουν νόημα.

Διαγωνισμοί

Ένας από τους ωραιότερους, ευκολότερους και πιο δημοφιλείς τρόπους για να αυξήσετε τις email marketing λίστες σας είναι η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού. Παράδειγμα ενός διαγωνισμού στο Facebook:
«Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ σας προσκαλεί να κερδίσετε ένα Tablet Lenovo Tab 3 Essential 7″ WiFi 2MP (8GB).
Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, πληκτρολογήστε το email σας και ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 31/10/2017 μέσα από την σελίδα μας.»
Έτσι οι χρήστες είναι χαρούμενοι που δώσανε το email τους, καθώς θα λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό για ένα δώρο που επίσης θα τους κάνει χαρούμενους.

Εμφάνιση πεδίου καταχώρησης email

Εάν έχετε ιστοσελίδα και υπάρχει κάποιο πεδίο, κάποιο σημείο στο οποίο ζητάτε το email του χρήστη για εγγραφή στο newsletter, φροντίστε να είναι σε καθαρό οπτικό πεδίο. Ακόμα και αν ο χρήστης ανεβοκατεβαίνει (σκρολάρει) στην ιστοσελίδα σας, η εγγραφή στο newsletter πρέπει να είναι σε ξεκάθαρο σημείο. Προσπαθήστε να εντάξετε ένα popup παράθυρο όταν ο χρήστης εισέρχετε στην ιστοσελίδα σας. Ακόμα και αν ο χρήστης το παρατήσει, θα πρέπει η εγγραφή να είναι σε εμφανές σημείο.

Κρατήστε απλή την εγγραφή

Πάρα πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους για να περιηγούνται στο internet. Η σύνταξη κειμένου στο κινητό είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι με ένα κανονικό πληκτρολόγιο. Εάν η διαδικασία εγγραφής απαιτεί από τον χρήστη να συντάσσει προτάσεις, να επιλέγει μενού και checkbox, τότε το πιο πιθανό ο χρήστης να τα παρατήσει. Η διαδικασία εγγραφής θα πρέπει να είναι οσο πιο γρήγορη, απλή και ανώδυνη γίνεται.

Δώστε ένα μικρό δείγμα του προϊόντος/υπηρεσίας σας

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια ιστοσελίδα, έχετε γράψει ένα πολύ ωραίο άρθρο με συμβουλές, ιδέες και tips. Όταν ο επισκέπτης εισέλθει στην σελίδα, μπορείτε να του δώσετε να διαβάσει ένα μικρό δείγμα από το άρθρο. Καθώς το διαβάζει και αποκτά ενδιαφέρον, μπορείτε να ζητήσετε με ένα όμορφο και διακριτικό popup παράθυρο να πληκτρολογήσει ο χρήστης το email του για να διαβάσει και το υπόλοιπο άρθρο αλλά και άλλα μελλοντικά.

Κοινοποιήστε το περιεχόμενο

Οποιοδήποτε email ή post δημοσιεύετε, πρέπει να φροντίζετε να συνοδεύετε από κουμπιά των κοινωνικών δικτύων. Οι χρήστες που θα βρουν ενδιαφέρον το μήνυμα σας, θα θέλουν να το μοιραστούν με άλλους φίλους και γνωστούς. Φροντίστε οι σύνδεσμοι στα κοινωνικά δίκτυα να οδηγούν και σε μια φόρμα εγγραφής, έτσι ώστε οι νέοι συνδρομητές να γίνουν και νέοι followers.

Χρησιμοποιήστε αριθμούς και μεγέθη

Δίπλα από την φόρμα εγγραφής σας, μπορείτε να εμφανίσετε τον αριθμό των ήδη εγγεγραμμένων συνδρομητών σας. Μαζί με μια ωραία ατάκα, όπως «2500 χιλιάδες πετυχημένοι επιχειρηματίες μας διαβάζουν κάθε εβδομάδα. Γίνεται και εσείς μέλος αυτού του ιδιαίτερου club».

Φόρμες εγγραφής

Αν προσέξατε στο κείμενο παραπάνω κάνουμε λόγο για φόρμες όχι για ιστοσελίδες. Έχοντας δεδομένο ότι οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τα κινητά τους για πλοήγηση θα πρέπει η εγγραφή στην φόρμα να είναι άμεση. Δεν θέλετε να κάνει κλικ ο επισκέπτης σε ένα σύνδεσμο το οποίο θα ανοίξει νέο παράθυρο και θα τον οδηγήσει σε μια νέα σελίδα και εκεί θα υπάρχει μια φόρμα όπου θα γίνεται η εγγραφή. Θέλετε από το κινητό απευθείας να μπορεί ο χρήστης να καταχωρήσει τα στοιχεία του και να εγγραφεί. Διαφορετικά, μπορεί η συσκευή να μην έχει σήμα ή μπορεί να μην υπάρχει διαθέσιμο ίντερνετ με αποτέλεσμα να χάσετε τον συνδρομητή.

Εκμεταλλευτείτε πλήρως τα κοινωνικά δίκτυα

Χρησιμοποιήστε ΟΛΑ τα κοινωνικά δίκτυα προς όφελος σας. Μην μένετε μόνο στο Facebook ή στο Twitter. To Instagram είναι πολύ δυνατό στην Ελλάδα. Η δυνατότητα εγγραφής των συνδρομητών μέσα από διάφορα κοινωνικά δίκτυα, καλύπτει όλες τις πιθανές περιπτώσεις χρηστών που ακολουθούν είτε το ένα κανάλι είτε το άλλο. Εσείς, θέλετε να είστε παρόν παντού. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι όταν ένας χρήστης σας ακολουθεί στο Twitter, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εγγεγραμμένος στην λίστα σας. Ενημερώστε τον για το τι μπορεί να χάνει αν δεν λαμβάνει το email σας!

Όλα τα παραπάνω είναι απλά ιδέες και προτάσεις που έχουμε δει ότι μπορούν να λειτουργήσουν στην Ελληνική αγορά. Η αύξηση στις email marketing λίστες είναι δύσκολή και θέλει υπομονή. Αν όμως γίνει σωστά, τότε τα email που θα συλλέξετε θα είναι πραγματικός χρυσός.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη στρατηγική του email marketing για τη δική σας επιχείρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *