SEO

Λίστα με δωρεάν εργαλεία για έρευνα του ανταγωνισμού σας

Η έρευνα σχετικά με τον ανταγωνισμό μιας ιστοσελίδας μπορεί να μην είναι η πιο έξυπνη κίνηση μας, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Υπάρχουν αρκετά δωρεάν εργαλεία για έρευνα του ανταγωνισμού σας. Σκεφτείτε το έτσι: Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που κάνουν ό, τι κάνετε. Αν θέλετε να μάθετε τι λειτουργεί, θα μπορούσατε να εξετάσετε τις πηγές σας και να δείτε ποια προϊόντα ή άρθρα έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση. Ή θα μπορούσατε να πολλαπλασιάσετε το κέρδος, κάνοντας έρευνα στους ανταγωνιστές saw και βλέποντας το τι κάνουν για να σας ξεπεράσουν, με αποτέλεσμα να δείτε τους άξονες που πρέπει να βελτιώσετε κι εσείς.

Αυτό γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό όταν συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολο είναι να κατασκοπεύσετε – δηλαδή, η συλλογή πληροφοριών. Εδώ σας παρουσιάζουμε δωρεάν εργαλεία για έρευνα του ανταγωνισμού σας, ώστε να κάνουν την εργασία σας πιο εύκολη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους τρόπους θα σας δώσoυν ιδέες για το πώς να βελτιώσετε το δικό σας site, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το τι ενδιαφέρει το κοινό σας.

1. Google Alerts

Οι Ειδοποιήσεις της Google υπάρχουν εδώ και χρόνια. Λειτουργεί όπως και τότε και είναι πανεύκολο στην χρήση. Πηγαίνετε στο Google Alerts, πληκτρολογήστε το όνομα του ανταγωνιστή σας ή μια λέξη-κλειδί ή το όνομα ενός ανταγωνιστικού προϊόντος. Επιλέξτε πόσο συχνά θέλετε να λαμβάνετε μια ενημέρωση και πού θέλετε αυτή να αποστέλλεται (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Και αυτό είναι όλο. Η Google θα σας στέλνει ειδοποιήσεις, όταν εμφανιζεται νέο σχετικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, που ταιριάζει στο ερώτημά σας.

2. Majestic SEO

Το Majestic είναι ένα πολύ γνωστό εργαλείο SEO, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τους content marketers. Χρησιμοποιήστε το για να δείτε πόσα backlinks έχουν οι ανταγωνιστές σας, καθώς και από που προέρχονται τα εν λόγω backlinks, πώς είχαν συγκεντρωθεί με την πάροδο του χρόνου και τι συνδεόμενο κείμενο οδηγεί τους επισκέπτες στο site.

3. Topsy

Θέλετε να μάθετε ποια tweets, φωτογραφίες, βίντεο ή σύνδεσμοι έχουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα πρόσφατα; Το Topsy είναι εδώ. Αυτό το κοινωνικό εργαλείο παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης, αναζητάει τη μεγαλύτερη επιρροή για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Αυτές είναι χρήσιμες πληροφορίες αν θέλετε να προσκαλέσετε κάποιον να φιλοξενήσετε από κοινού ένα webinar, να γράψετε ένα post στο blog, ή να αναθεωρήσετε ένα προϊόν. Μπορείτε επίσης να δείτε ποια θέματα είναι δημοφιλή (trending).

4. Spy on Web

Το SpyonWeb.com σας επιτρέπει να μάθετε σε ποιους τομείς δραστηροποιούνται οι ανταγωνιστές σας, και όλες τις ιστοσελίδες που κατέχουν. Απλά πληκτρολογήστε το URL τους, το Google AdSense ή κώδικα του Analytics ή τη διεύθυνση IP. Επίσης, μπορείτε να δείτε ποια sites φιλοξενούνται στον ίδιο server.

5. SpyFu

To SpyFu είναι γνωστό μεταξύ των pay-per-click χρηστών, αλλά είναι και χρήσιμο για όποιον έχει μεγάλο ανταγωνισμό online. To SpyFu θα σας δείξει σε ποιες λέξεις-κλειδιά διαφημίζονται οι ανταγωνιστές σας, τον βαθμό δυσκολίας κατάταξης και περίπου πόσα ξοδεύουν κάθε μέρα. Αποκαλύπτει επίσης πληροφορίες για τις λέξεις-κλειδιά, και ποιες λέξεις-κλειδιά οδηγούν την περισσότερη κίνηση σε δικτυακούς τόπους των ανταγωνιστών σας.

6. WooRank

Αυτό είναι ένα άλλο εργαλείο που θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες, αλλά πηγαίνει και σε μεγαλύτερο βάθος απ’ ότι το HubSpot. Μπορείτε να πάρετε μια έκθεση σχετικά με οποιαδήποτε ιστοσελίδα δωρεάν, αλλά για να σας προτείνει τι να κάνετε για βελτίωση, θα πρέπει να εγγραφείτε επί πληρωμή. Αν έχετε το χρόνο και θέλετε μια πιο λεπτομερή σύγκριση των ανταγωνιστών σας και τις ευκαιρίες βελτίωσης για το site σας, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

7. Google Trends

Αυτό είναι ένα άλλο εργαλείο που υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά εξακολουθεί να είναι τόσο πολύτιμο όσο ποτέ. Το Google Trends είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για location-based επιχειρήσεις, επειδή είναι ένα από τα λίγα εργαλεία που θα σας δείξει σε ποιες πόλεις ή περιοχές ενδιαφέρονται πιο πολύ για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.

8. SharedCount

Θέλετε να μάθετε το μέγεθος της προσοχής από τα μέσα ενημέρωσης που έχει λάβει μια σελίδα αλλά δεν υπάρχει εμφανές εικονίδιο Social count στη σελίδα; Εμπιστευτείτε το SharedCount για πλήρη στατιστικά από τα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *