Συντήρηση WordPress


Εξειδικευόμαστε στο WordPress


Με τη συνεχή εξάπλωση του WordPress ανά την υφήλιο, πολύς κόσμος έχει στραφεί στη διάσημη πλατφόρμα. Πρόκειται για μία δυνατή και εύχρηστη πλατφόρμα που διευκολύνει το χρήστη να ανανεώνει και να διαχειρίζεται εύκολα το περιεχόμενο του.


Διαχειρίζεστε ένα WordPress - WooCommerce website?
Αναλαμβάνουμε τη συντήρηση του!

Όπως κάθε πλατφόρμα όμως, έχει ανάγκη την ανάλογη φροντίδα, για να διασφαλιστεί η ταχύτητα και η ασφάλεια του εκάστοτε website. Ως αποτέλεσμα των δύο παραπάνω επηρεάζονται και τομείς της ιστοσελίδας όπως η κινητικότητα, το SEO, η διατήρηση και ο εκσυγχρονισμός του design και της λειτουργικότητας.

Ενημερώσεις των πρόσθετων (plugins)

Εβδομαδιαία αντίγραφα ασφαλείας (backups)
Τα αντίγραφα ασφαλείας, γνωστά και με τον όρο backups, σας προστατεύουν από τυχόν επιθέσεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το περιεχόμενο ή και ολόκληρη τη σελίδα σας. Σε περιπτώσεις ηλεκτρονικών καταστημάτων .
Ενημερώσεις του πυρήνα του WordPress
To ζωτικότερο κομμάτι του WordPress είναι ο πυρήνας του. Πολύ συχνά βγαίνουν αναβαθμίσεις (updates) που μπορεί να αφορούν θέματα ασφαλείας, θέματα επιδόσεων (performance) νέες προσθήκες για αξιοποίηση του περιεχομένου, κ.α.
Ενημερώσεις των πρόσθετων (plugins)
Τα πρόσθετα (plugins) του WordPress επεκτείνουν τις δυνατότητες της πλατφόρμας ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη λειτουργικότητα. Για να διατηρηθεί όμως η ασφάλεια τους και να συμβαδίζουν με τον πυρήνα του WordPress, πρέπει να γίνεται η σωστή αναβάθμιση τους.
Συντήρηση ηλεκτρονικών καταστημάτων με WooCommerce
Το WooCommerce αποτελεί ξεχωριστό πρόσθετο του WordPress, ιδανικό για κάθε επιχειρηματία που διαθέτει e-shop. Μετατρέποντας το website σας σε e-shop, μπορούν να προκύψουν διαφορετικά ζητήματα που χρειάζονται λύσεις από ανθρώπους που διαθέτουν την τεχνογνωσία.
Τεχνικές αναβαθμίσεις
Πίσω από το WordPress υπάρχουν servers που υποστηρίζουν την πλατφόρμα. Για παράδειγμα, ρυθμίσεις οι οποίες αλλάζουν, γλώσσες που αναβαθμίζονται (π.χ. PHP) και είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ασφάλεια και την απόδοση της ιστοσελίδας. Πίσω από κάθε τι που αναβαθμίζεται όμως, υπάρχει πάντα κάτι που επηρεάζεται ή, ακόμη χειρότερα, “χαλάει”. Δυστυχώς σε κάποια πράγματα δεν υπάρχει... επιστροφή και η ανάγκη για μία γρήγορη και σωστή λύση είναι απαραίτητη.
Έλεγχος ασφαλείας και προστασία του website σας από πιθανούς κινδύνους
Ανά καιρούς η ασφάλεια του website σας μπορεί να δοκιμαστεί από κακόβουλες επιθέσεις που μπορεί να έχουν ως αντίκτυπο το περιεχόμενο σας, την πρόσβαση σας και τη σταθερότητα της σελίδας σας. Για όσους/ες διαθέτουν WooCommerce, διακινδυνεύονται πολλά περισσότερα, όπως η ασφάλεια συναλλαγών, τα στοιχεία των πελατών και παραγγελίας που μπορεί να χαθούν από μία και μόνο επίθεση.
Συντήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του website σας
Καθώς πολλά πράγματα αλλάζουν και εξελίσσονται, η εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας σας μπορεί να τροποποιηθεί για παράδειγμα από συσκευή σε συσκευή ή από browser σε browser. Εκεί χρειάζονται ειδικές παρεμβάσεις που θα συντηρήσουν την εύρυθμη λειτουργία της σελίδας σας.
Μικρές διορθώσεις σε σημεία της ιστοσελίδας σας.*
Όσο όμως εξελίσσονται οι τεχνολογίες, άλλο τόσο εξελισσόμαστε και εμείς μαζί τους. Το περιεχόμενο ανανεώνεται, τα trends αλλάζουν, ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα μπορούν πάντα να βελτιωθούν. Έτσι μπορούν να προκύπτουν διορθώσεις, μικρές και μεγάλες, πάντα σε συνάρτηση με τη σελίδα και το περιεχόμενο σας.*Οι διορθώσεις που εντάσσονται στη συντήρηση γίνονται με βάση την έκταση και το χρόνο της εκάστοτε διόρθωσης. Για πιο απαιτητικές διορθώσεις, η τιμολόγηση μπορεί να διαφέρει.

F.A.Q.

1Να αναβαθμίσω το WooCommerce μου;
Πριν προχωρήσουμε σε μία αναβάθμιση του WooCommerce εξετάζουμε κάθε πιθανό σενάριο και όλα τα plugin που αλληλεπιδρούν με το e-shop σας. Η ασυμβατότητα ενός plugin μετά από μία βεβιασμένη αναβάθμιση μπορεί τουλάχιστον να σας εκθέσει στους πελάτες σας και να ρισκάρει τη λειτουργικότητα του site σας. Επίσης, δεν μπορεί να γίνει επιστροφή σε παλαιότερη έκδοση εφόσον προχωρήσετε σε επόμενη οπότε απαιτούνται κινήσεις με χειρουργική ακρίβεια ώστε να αναβαθμιστείτε σωστά.
2Τι είναι η PHP και γιατί να την αναβαθμίσω?
Τη δεδομένη στιγμή, η έκδοση WordPress 5.2 έχει ως ελάχιστη απαίτηση την έκδοση PHP 5.6. Τι σημαίνει όμως αυτό για εσάς; Ένα παλαιότερο WordPress είναι εκτεθειμένο σε κενά ασφαλείας και δεν αποδίδει τα μέγιστα και το ίδιο ίσχυει περισσότερο αν διαθέτει μία εξίσου παλιά έκδοση της PHP όπως π.χ. Την έκδοση PHP 5.2. Σταθείτε! Μην την αναβαθμίσεται ακόμη, καθώς πρέπει να έχετε στοιχεία για το αν την υποστηρίζουν εξίσου το theme και τα plugins σας. Αν δεν είστε σίγουροι, τώρα ξέρετε με ποιους να επικοινωνήσετε.