SEO, Φιλοξενία Ιστοσελίδων

4 τεχνολογίες τελευταίας αιχμής για βελτίωση της ταχύτητας του ιστοτόπου σας

Το διαδίκτυο συνεχώς σημειώνει πρόοδο και η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας είναι ένα βασικό ερώτημα για τους περισσότερους προγραμματιστές web. Έτσι αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μερικά χαρακτηριστικά για βελτίωση της ταχύτητας του ιστοτόπου σας που θα βοηθήσουν το site σας να κάνει τη διαφορά το 2017.

HTTP/2

Δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2015 και υποστηρίζεται από το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Το HTTP/2 είναι μια νέα έκδοση του πρωτοκόλλου World Wide Web.

Η κύρια βελτίωση είναι η δυνατότητα να καλύψει πολλαπλές αιτήσεις σε μια μόνο σύνδεση. Αυτή η ικανότητα ονομάζεται πολυπλεξία και είναι πραγματικά επαναστατικό για όλους τους σχεδιαστές ιστοσελίδων. Τεχνικές όπως sprites ή DATA URIs δεν θα είναι αποτελεσματικές πια.

Στο HTTP/1 ήταν πιο αποτελεσματικό όταν τοποθετούσατε μία μεγάλη εικόνα αντί πολλών μικρών επειδή δεν είχαμε πολλαπλές αιτήσεις στον περιηγητή ταυτόχρονα. Αυτό λήφθηκε υπόψιν στη νέα έκδοση.

Το HTTP/2 συμπιέζει επίσης κεφαλίδες πριν από τα ζητούμενα δεδομένα που αποστέλλονται, το οποίο απλοποιεί τη μεταφορά. Τέλος, η νέα έκδοση είναι δυαδική και όχι κειμένου, όπως ήταν στην προηγούμενη έκδοση.

Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση της απόδοσης έως και 50%. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη διαφορά εδώ.

Το πιο δύσκολο πράγμα για τη μετάβαση σε HTTP/2 δεν είναι ότι απαιτεί ασφαλές πρωτόκολλο SSL, τα προγράμματα περιήγησης όμως το απαιτούνε.

Το πρώτο σας βήμα προς το HTTP/2 θα πρέπει ως εκ τούτου να είναι ένα πιστοποιητικό SSL.

Μόλις αποκτήσετε πιστοποιητικό SSL, η εφαρμογή HTTP/2 για το δικό σας ιστότοπο είναι δυνατή μόνο εάν διαχειρίζεστε εσείς τον server σας. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα εξαρτώνται από το web hosting ή server που φιλοξενεί την εταιρεία σας.

Σύμφωνα με τα W3Techs, επί του παρόντος μόνο το 7% περίπου χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTP/2.

 

SSL ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Με απλά λόγια, πρόκειται για πιστοποιητικά SSL κρυπτογράφησης της σύνδεσης μεταξύ ενός διακομιστή και ενός πελάτη.

Μπορείτε να πάρετε ένα πιστοποιητικό SSL μέσω του πάροχού σας. Για εκείνους που διαχειρίζονται το δικό τους server, αυτό το άρθρο παρέχει μια βήμα-προς-βήμα εκπαιδευτική εγκατάσταση.

 

BROTLI

Το Brotli είναι ένας νέος αλγόριθμος συμπίεσης που εισήγαγε το περασμένο φθινόπωρο η Google. Σε γενικές γραμμές, οι αλγόριθμοι συμπίεσης καταφέρνουν να μειώσουν το μέγεθος των μεταφερόμενων δεδομένων.

Η Google ανέφερε ότι σε σύγκριση με τις σημερινές λύσεις, το Brotli προσφέρει 20-26% καλύτερη αναλογία συμπίεσης. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αποθηκεύσετε περίπου 40% της κυκλοφορίας σας σε αρχεία HTML και περίπου 25% για CSS και Javascript.

Όσο για σήμερα, το Brotli υποστηρίζεται μόνο από τους Chrome και Firefox, άλλα προγράμματα περιήγησης θα ακολουθήσουν σύντομα.

Όσον αφορά τους servers, μεγάλοι servers όπως Nginx, Apache και Node.js απαιτούν την εγκατάσταση του ανάλογου πακέτου. Ο διακομιστής δεν προσφέρει τον αλγόριθμο Brotli από προεπιλογή αυτή τη στιγμή.

 

CDN

Ένα δίκτυο περιεχομένου παράδοσης είναι ένα σύνολο servers σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι διακομιστές περιέχουν αντίγραφα του περιεχομένου του δικτυακού σας τόπου (εικόνες, βίντεο, λογισμικό κλπ). Όταν ζητείται πρόσβαση στο site σας, φορτώνει τα δεδομένα σας από ένα διακομιστή πιο κοντά στον επισκέπτη και έτσι η συνολική μεταφορά είναι πολύ πιο γρήγορη παντού στον πλανήτη.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η βελτιωμένη αξιοπιστία του site σας. Καθώς το περιεχόμενο διαμοιράζεται γύρω από δεκάδες servers, ο web hosting server σας γλιτώσει ένα σημαντικό μέρος της κυκλοφορίας και ως εκ τούτου προστατεύεται καλύτερα από crash.

Το αποτέλεσμα είναι ένας δικτυακός τόπος φόρτωσης γρηγορότερα από (κατά μέσο όρο) 50%. Συνήθως ακόμη περισσότερο.

Η βελτίωση της ταχύτητας του ιστοτόπου σας είναι πολύ σημαντική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *