SMS Marketing

Τι είναι το SMS Marketing; Σε ποιες εταιρίες απευθύνεται; Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη πλατφόρμα!

τι είναι το SMS Marketing

Χωρίς αμφιβολία, ως ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης, αναζητάτε συνεχώς δημιουργικούς τρόπους να προσεγγίσετε τους υπάρχοντες αλλά και μελλοντικούς πελάτες σας, προκειμένου να προωθήσετε τα προϊόντα ή και τις υπηρεσίες σας. Ένας καλός τρόπος για να το πετύχετε, είναι να αξιοποιήσετε τη δύναμη που έχει σήμερα η κινητή τηλεφωνία, μαθαίνοντας τι είναι το SMS Marketing. Σύμφωνα με την έκθεση «Mobility Report» της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson, μέχρι το 2020 το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των έξι ετών θα διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Επίσης, οι συνδρομές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6,1 δισεκατομμύρια .

Λαμβάνοντας υπόψη μας αυτό το γεγονός, το SMS Marketing είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές και αφορά τόσο μικρές όσο και μεγάλες επιχειρήσεις. Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε αναλυτικά στο SMS Marketing, στις περιπτώσεις που αυτό μπορεί χρησιμοποιηθεί, παρουσιάζοντας σας την ιδανική πλατφόρμα μαζικής αποστολής SMS, το SendBOX.

Τι είναι το SMS Marketing;

Το SMS Marketing είναι μία τεχνική μάρκετινγκ που χρησιμοποιεί μηνύματα κειμένου SMS για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στους παραλήπτες-καταναλωτές με στόχο την αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησης. Ουσιαστικά, λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το email marketing. Το περιεχόμενο των μηνυμάτων έχει σχέση με την ενημέρωση των καταναλωτών για προσφορές, νέα προϊόντα ή υπηρεσίες ή ακόμα και ειδοποιήσεις για εκπτώσεις ή διαγωνισμούς  με δώρα. Βέβαια, τα SMS αυτά στέλνονται σε άτομα που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν αυτούς τους τύπους των μηνυμάτων.

Ο βασικός στόχος του SMS Marketing είναι να χτίσει μία βάση δεδομένων από συνδρομητές-πελάτες. Αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή των συγκεκριμένων ενημερωτικών και διαφημιστικών μηνυμάτων. Θα λέγαμε πως αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό στο οποίο στοχεύετε (target audience), αλλά και να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επιχείρηση σας.

τι είναι το SMS Marketing - 1

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η στρατηγική;

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας σε σχέση με τις επιχειρήσεις στις οποίες ταιριάζει καλύτερα η στρατηγική του SMS Marketing. Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα με το είδος της επιχείρησης σας, η αποστολή μηνυμάτων SMS μπορεί να σας φέρει θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ορισμένα είδη επιχειρήσεων, όπου το SMS Marketing θεωρείται απαραίτητο.

1) Επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop)τι είναι το SMS Marketing - e-shop

Στην περίπτωση που στέλνετε μηνύματα που αφορούν την εξέλιξη της παραγγελίας των πελατών σας, (π.χ. Ευχαριστούμε για την παραγγελία σας. Η παράδοση θα γίνει στις 15 Απριλίου) ή επικείμενες εκπτώσεις ή προσφορές στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, το SMS είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για αυτές τις εργασίες.

Επιπλέον, είναι ένας καλός τρόπος να λάβετε ανατροφοδότηση (feedback) από τους πελάτες σας για την εξυπηρέτηση που τους προσφέρετε. Μπορείτε να τους δώσετε την δυνατότητα να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια ικανοποίησης ή να γράφουν αξιολογήσεις για εσάς.

Ακόμη, τα SMS μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση υπενθύμισης για το εγκαταλελειμμένο καλάθι αγορών (abandoned cart) ενός πελάτη. Εάν δηλαδή έχετε τον αριθμό τηλεφώνου του μπορείτε να του στείλετε με SMS ένα εκπτωτικό κουπόνι. Έτσι, του δίνετε ένα επιπλέον κίνητρο για να ολοκληρώσει τελικά την αγορά του.

Τέλος, η αποστολή SMS μπορεί να φανεί χρήσιμη για την υπενθύμιση πληρωμών που μπορεί να εκκρεμούν. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για συνδρομητική υπηρεσία, με ένα SMS μπορείτε να ενημερώσετε τους πελάτες σας για την ανάγκη πληρωμής ενός καθορισμένου ποσού, προκειμένου να ανανεωθεί η συνδρομή τους.

2) Ταξιδιωτικές εταιρίεςτι είναι το SMS Marketing - ταξιδιωτικές εταιρείες

Το SMS Marketing είναι μία απαραίτητη στρατηγική για τέτοιου τύπου εταιρίες, καθώς οι πελάτες χρειάζονται έγκυρες και έγκαιρες πληροφορίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται ενημερώσεις για τις ώρες πτήσης, αλλαγές στη πύλη αναχώρησης, ακυρώσεις ταξιδιού, ειδοποιήσεις που αφορούν τον καιρό και πολλές άλλες σχετικές πληροφορίες.

Με την αποστολή SMS έχετε τη δυνατότητα να πείτε στους πελάτες σας, αυτό ακριβώς που χρειάζεται να μάθουν, χωρίς να ανησυχείτε για το αν θα το δουν εγκαίρως.

3) Μεγάλες εταιρίες με 100+ υπαλλήλουςτι είναι το SMS Marketing - μεγάλες εταιρείες

 Η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους που εργάζονται σε μία εταιρία είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της. Όμως, είναι δύσκολο να επικοινωνήσει κανείς με κάθε υπάλληλο σε μία μεγάλη εταιρία. Για επείγουσες πληροφορίες, το email είναι πολύ αργό. Αντίθετα, χρησιμοποιώντας το SMS για την εσωτερική επικοινωνία των εργαζομένων,  θα εξασφαλίσετε πως κάθε υπάλληλος θα λάβει την πληροφορία που θέλετε να του στείλετε την κατάλληλη στιγμή.

4) Επιχειρήσεις Real Estate και Μεσιτικά Γραφείατι είναι το SMS Marketing - real estate

To SMS Marketing μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις για την αποστολή αυτοματοποιημένων μηνυμάτων για ακίνητα. Το μήνυμα αυτό θα δίνει ορισμένες βασικές πληροφορίες για το ακίνητο όπως, τιμή, περιοχή κ.ά. Με αυτό τον τρόπο, όσοι αναζητούν σπίτια στην περιοχή που βρίσκεται το εκάστοτε ακίνητο, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να ενδιαφέρονται για την αγορά ή ενοικίαση του.

Επίσης, ενδείκνυται για την ενημέρωση των πελατών για νέες προσφορές. Το μεσιτικό γραφείο μπορεί να προωθεί νέες προσφορές για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ακόμη, το SMS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπενθύμιση ραντεβού με υποψήφιους πελάτες. Έτσι, δε θα χάνονται ώρες και δε θα ακυρώνονται ραντεβού.

5) Ξενοδοχεία ή καταλύματαSMS Marketing - ξενοδοχεία

Εάν γνωρίζετε τι είναι το SMS Marketing, θα καταλάβετε ότι η αποστολή SMS είναι πολύ καλή στρατηγική όταν θέλετε να πετύχετε την αύξηση των ξενοδοχειακών σας κρατήσεων. Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για ενοικιαζόμενα δωμάτια είτε για κάποια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, βασικός στόχος σας είναι να κάνετε τους επισκέπτες σας να έχουν μία μοναδική εμπειρία διαμονής για να σας δείξουν την προτίμηση τους και στο μέλλον.

Με την αποστολή μηνυμάτων μπορείτε να διαφημίσετε το ξενοδοχείο σας. Υπενθυμίζοντας στους πελάτες σας τις παροχές που τους προσφέρατε, μπορεί να σας επιλέξουν και πάλι για τις διακοπές τους.

Επίσης, ενδείκνυται σε περίπτωση που θέλετε να στείλετε προσφορές σε περιόδους με χαμηλή ζήτηση. Έτσι, θα προσελκύσετε πελάτες και θα διατηρήσετε τον ίδιο ρυθμό προσέλευσης σε εποχές που δεν είναι κατάλληλες για διακοπές.

6) Σχολεία ή Εκπαιδευτικά ΙδρύματαSMS Marketing - σχολεία

Το SMS Marketing είναι ιδανικό για να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων, των πανεπιστημίων και γενικότερα όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Με την αποστολή SMS θα βοηθήσετε τους μαθητές ή φοιτητές σας να μένουν πάντα ενημερωμένοι. Θα ενημερώνονται για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα των μαθημάτων τους, τις ώρες των εξετάσεων, τις σχολικές εκδρομές κ.ά.

Παράλληλα, μπορείτε να αποστείλετε SMS για να ενημερώσετε για μελλοντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Ακόμη, η στρατηγική αυτή είναι χρήσιμη για την ενημέρωση των γονέων. Με ένα SMS θα ενημερώνονται για πολλά θέματα όπως, οι ώρες που μπορούν να παραλάβουν τους βαθμούς των παιδιών τους.

Εννοείται πως η αποστολή SMS αφορά και την επικοινωνία σας με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Μπορείτε να στείλετε μία φιλική υπενθύμιση στους καθηγητές για συναντήσεις τους με γονείς, ή αλλαγές στο ωράριο εργασίας τους.

7) Ιατρικά Κέντρα ή Νοσοκομεία

SMS Marketing - νοσοκομεία

Το SMS Marketing είναι μία καλή λύση για να κρατάτε τους ασθενείς σας ενημερωμένους. Συγκεκριμένα, μπορείτε να ενημερώνετε τους ασθενείς σας για την ακριβή ημερομηνία των ραντεβού τους. Έτσι, δε θα χρειαστεί να χάσετε χρόνο σε τηλεφωνική επικοινωνία για την επιβεβαίωση τους. Επίσης, μπορείτε μέσω SMS να τους υπενθυμίσετε κάποια προκαθορισμένα check-ups ή εξετάσεις που γίνονται σε ετήσια ή μηνιαία βάση.

Η ενημέρωση του προσωπικού σας, είναι άλλη μία «έξυπνη» χρήση του SMS Marketing. Mε την αποστολή μηνυμάτων, μπορείτε να ειδοποιήσετε τους γιατρούς ή τις νοσοκόμες για επείγουσα περιστατικά, επικείμενα σεμινάρια, ή αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας του ιατρικού κέντρου ή του νοσοκομείου.

8) Εστιατόρια/bars ή Κέντρα ΔιασκέδασηςSMS Marketing - εστιατόρια

Και σε αυτό τον επιχειρηματικό κλάδο η στρατηγική των SMS μπορεί να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Μπορείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες, διαφημίζοντας μέσω SMS συγκεκριμένες προσφορές. Παράδειγμα ενός τέτοιου μηνύματος είναι το εξής: «Επισκεφτείτε το εστιατόριο μας μέχρι 20/7 και κερδίστε έκπτωση 30%», «Μοναδική προσφορά! 50% έκπτωση στο 2ο ποτό σας».

Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργήσετε μία σταθερή βάση πελατών που θα σας προτιμήσουν ξανά. Πάντα, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι τους ανταμείβετε με προσφορές, δίνοντας τους την εντύπωση πως θεωρούνται πελάτες VIP. Μία άλλη καλή ιδέα είναι να στέλνετε μηνύματα ευχών στους πελάτες σας σε περιόδους γιορτών ή όταν έχουν την ονομαστική τους εορτή ή τα γενέθλια τους. Ευχηθείτε τους δίνοντας τους επιπλέον έκπτωση για εκείνη την ημέρα ή ακόμα καλύτερα ένα δωρεάν γεύμα.

9) Προεκλογικές καμπάνιες πολιτικώνSMS Marketing - πολιτική

Σε περίπτωση που είστε υποψήφιος πολιτικός και ενδιαφέρεστε να προσελκύσετε νέους ψηφοφόρους, ένας τρόπος να προωθήσετε τις προεκλογική σας καμπάνια είναι το SMS Marketing, αν σκεφτούμε τη μεγάλη αμεσότητα που έχει. Στείλτε λοιπόν στους ψηφοφόρους σας το κατάλληλο μήνυμα για να τους υπενθυμίσετε να σας ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Ένα παράδειγμα τέτοιου μηνύματος είναι: «Αγαπητέ δημότη, θυμήσου ότι την ερχόμενη Κυριακή εσύ θα καθορίσεις το μέλλον του τόπου μας με την ψήφο σου».

Πέρα από το προεκλογικό SMS, αυτή η στρατηγική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις. Τέτοιες είναι η πρόσκληση των πολιτών σε ομιλίες ή εκδηλώσεις ενός πολιτικού προσώπου, η διεξαγωγή ερευνών της κοινής γνώμης, η προτροπή για εθελοντική προσφορά, καθώς και η αποστολή ευχετήριων μηνυμάτων, όταν πρόκειται για μεγάλες εορτές (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα).

Γενικότερα, η αποστολή τέτοιων SMS δημιουργεί στους ψηφοφόρους την εικόνα ενός σύγχρονου υποψηφίου-πολιτικού. Φαίνεται να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες – ακόμα και στην εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών.

10) Γυμναστήρια ή Κέντρα Αισθητικής

SMS Marketing - γυμναστήρια

Χρησιμοποιώντας σωστά το SMS Marketing, τα γυμναστήρια και τα κέντρα ομορφιάς και αισθητικής (SPA) μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη. Συγκεκριμένα, μπορείτε μέσω SMS να στείλετε στους σταθερούς πελάτες σας προγράμματα ή συμβουλές διατροφής 1-2 φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο, τους δίνετε την αίσθηση ότι ενδιαφέρεστε για αυτούς. Παράλληλα, προσδίδετε στην επιχείρηση σας κύρος και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Ακόμα, μπορείτε να αυξήσετε την κίνηση σας σε περιόδους ή μέρες όπου η επισκεψιμότητα είναι σχετικά χαμηλή, προσφέροντας κάποια υπηρεσία σας δωρεάν ή έστω σε χαμηλότερη τιμή. Επίσης, μπορείτε μέσω SMS να ενημερώσετε τους πελάτες σας για το νέο σας εξοπλισμό, εάν δηλαδή έχετε προμηθευτεί νέα όργανα γυμναστικής ή έχετε προσθέσει ένα νέο πρόγραμμα διατροφής. Για παράδειγμα, το μήνυμα σας μπορεί να αναφέρει: «Δωρεάν προγράμματα αυτό το Σ/Κ για να δοκιμάσετε τα νέα όργανα γυμναστικής μας!»

SMS Marketing - κέντρα αισθητικής

Τέλος, μπορείτε να στείλετε στους πελάτες σας ευχετήρια μηνύματα σε γιορτές, προσφέροντας τους κάποια ειδική προσφορά για εκείνες τις μέρες. Έτσι, δημιουργείται μία ισχυρή ετήσια βάση πιστών πελατών.

Χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα SendBOX για την μαζική αποστολή SMS!

SMS Marketing - sendbox

Το SendBOX είναι ένα εργαλείο μαζικής αποστολής SMS για να στέλνετε από το πιο απλό μέχρι και το πιο σύνθετο επαγγελματικό SMS. Διαθέτει ένα σύγχρονο περιβάλλον χρήσης και δε χρειάζεται καμία τεχνική γνώση.

– Το ανέβασμα των επαφών σας γίνεται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα!

– Ο ισχυρός μηχανισμός αποστολής παραδίδει όλα τα SMS μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με αναφορά παράδοσης για το κάθε ένα ξεχωριστά.

– Μπορείτε να στείλετε ταυτόχρονα μηνύματα προς όλες τις επαφές σας με διαφορετικό κείμενο εισάγοντας προσωπικές πληροφορίες του παραλήπτη.

Εάν θέλετε να μάθετε τι είναι το SMS Marketing και να χρησιμοποιήσετε τη στρατηγική αυτή για τη δική σας επιχείρηση, μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν την πλατφόρμα του SendBOX. Χρειάζεστε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα και δεν έχετε καμία δέσμευση. Για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.SMS Marketing - sendbox παράδειγμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *