Ηλεκτρονικό εμπόριο, Κατασκευή ιστοσελίδων

Τι είναι το Woocommerce και πως μπορεί να βοηθήσει το e-shop σας;

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές σήμερα επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους μέσω διαδικτύου και λιγότερο με φυσική παρουσία. Μία σύγχρονη επιχείρηση για να διευρύνει το πελατολόγιο της και να αυξήσει το κέρδος της, συνεπώς είναι απαραίτητο να δημιουργήσει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα, e-shop.

Και αυτό επειδή και οι καταναλωτές περνούν περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή ή στο κινητό τους αλλά και η επιχείρηση μέσω του e-shop διευρύνει τους υποψήφιους πελάτες της. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να φτιαχτεί με σύγχρονο τρόπο χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα WordPress την οποία και προτείνουμε.

Τι είναι το WordPress;

Το WordPress είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα το οποίο επιτρέπει την δημιουργία του δικού σας e-shop όπως εσείς επιθυμείτε. Είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος για την κατασκευή ενός επαγγελματικού ηλεκτρονικού καταστήματος παγκοσμίως. Το e-shop που επιθυμείτε μπορεί:

 • να πάρει τον κατάλληλο γραφιστικό σχεδιασμό,
 • να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις της Google
 • να προσαρμόζεται εύκολα στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων
 • να υπάρχει ευκολία διαχείρισης από την πλευρά του χρήστη

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας WordPress είναι ότι διαθέτει έναν πολύ μεγάλο αριθμό προσθέτων (plugins) τα οποία εμπλουτίζουν την λειτουργία του e-shop της επιχείρησης σας και βελτιώνουν την σελίδα με καινούργια χαρακτηριστικά. Κάποια plugin είναι δωρεάν, κάποια άλλα πρέπει να αγοραστούν.

Woocommerce

Ένα από τα πιο γνωστά plugin τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ονομάζεται Woocommerce. Αυτό το εργαλείο μετατρέπει μια απλή ιστοσελίδα σε e-shop μέσα από μερικά βήματα και παρέχεται δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο μία κοινή ιστοσελίδα αποκτά τα χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρονικού καταστήματος κάποια από τα οποία είναι:

 • κατηγορίες προιόντων,
 • καλάθι αγορών
 • λίστα προιόντων που θέλετε να πουλήσετε.

Ο συνδυασμός WordPress και Woocommerce εγγυάται την ασφάλεια των συναλλαγών, των προσωπικών δεδομένων και των κωδικών πρόσβασης.

Πλεονεκτήματα του Woocommerce

Το Woocommerce δεν είναι ένα τυχαίο εργαλείο. Η φήμη του είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ευκολία χρήσης από πελάτες και χρήστες. Η διαχείριση του είναι απλή ακόμα και για κάποιον με λίγες γνώσεις πληροφορικής.
 • Δωρεάν κόστος. Μπορεί οι πιο εξιδικευμένες επεκτάσεις του που δεν χρησιμοποιούνται συχνά να κοστίζουν αλλά το ίδιο παρέχεται χωρίς κόστος.
 • Ο κώδικας του είναι ελεύθερος σε τροποποιήσεις θεμάτων που εσείς επιθυμείτε. Το Woocommerce μπορεί να τροποποιηθεί κατάλληλα αν ενσωματωθούν και σε αυτό plugin όπως ενσωματώνονται και στο WordPress άλλωστε.
 • Έχει ήδη εγκατεστημένους πολλούς τρόπους πληρωμών π.χ. αντικαταβολή ή πληρωμή με χρεωστική κάρτα ώστε να διευκολύνεται η άμεση και αποτελεσματική συναλλάγη με τον πελάτη του e-shop.
 • Μπορείτε να ρυθμίσετε το κόστος των μεταφορικών όπως εσείς κρίνεται. Αν για παράδειγμα θέλετε το κόστος της αποστολής του προιόντος να το χρεώνεται μόνο ο πελάτης το Woocommerce σας δίνει αυτήν την δυνατότητα. Αν θέλετε επίσης να χρεώνονται μεταφορικά μόνο μετά από κάποιο ποσό χρημάτων και πάνω, δεν υπάρχει πρόβλημα, το Woocommerce έχει αυτήν την δυνατότητα και επίσης μπορείτε να το ορίσετε.
 • Μπορείτε να παρακολουθείτε τον αριθμό των παραγγελιών που έχουν γίνει ή πόσο αποθέμα από κάθε προιόν υπάρχει διαθέσιμο καθώς το Woocommerce μπορεί να καταγράψει στατιστικά στοιχεία των κατηγοριών προιόντων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μελετήσετε τις προτιμήσεις των πελατών σας ώστε με την κατάλληλη στόχευση marketing να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί και με το Google Analytics για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
 • Έχουμε αναφέρει ότι η πλατφόρμα WordPress είναι φιλική προς το SEO συνεπώς και το Woocomerce απλώς ενισχύει αυτήν την τάση. Επομένως, συμβάλλει στο συνολικό marketing της επιχείρησης για να αυξήσει τα κέρδη της.

Συμπέρασμα

Συνεπώς, το Woocommerce αποτελεί ένα εργαλείο απαραίτητο αν θέλεις να αυξήσεις τις πωλήσεις του καταστήματος σου. Είναι εύχρηστο, απλό με πολλές δυνατότητες. Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα WordPress σου δίνεται η ευκαιρία να επεκτείνεις το κατάστημα σου και στο ηλεκτρονικό εμπόριο με μεγάλη επιτυχία.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου για Αθήνα στο 2108049082 και για Θεσσαλονίκη στο 2310559190 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.