Email marketing, SEO, Social Media

Τι είναι το Digital Marketing;

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ο τομέας του μάρκετινγκ που χρησιμοποιεί διαδικτυακές ψηφιακές τεχνολογίες όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα ψηφιακά μέσα και πλατφόρμες για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Wikipedia

Το Digital marketing ή Ψηφιακό Μάρκετινγκ χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά μέσα όπως social media, e-mails, SEO και ψηφιακή διαφήμιση ώστε να έρθει σε επαφή με τον υποψήφιο πελάτη που είναι και χρήστης του Internet.

Το Digital marketing είναι απαραίτητο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση ανεξάρτητα αν είναι μεγάλη ή μικρή. Αποτελεί απαραίτητη επένδυση!

Ποια είναι τα βασικά Εργαλεία Digital Marketing;

Κάποια από τα εργαλεία Ψηφιακού Μάρκετινγκ μπορεί να είναι:

Social Media Marketing
 • Προώθηση μέσω social media (Facebook, Instagram, TikTok). Ανάλογα την κατηγορία της επιχείρησης διαλέγεις σε ποιο μέσο θέλεις να διαφημιστείς και έτσι αποκτάς μία μεγάλη βάση υποψήφιων πελατών.
 • Brand awareness μέσω social media. Κάνεις γνωστή την επιχείρηση σου με έναν σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο.
Email Marketing
 • Μαζική αποστολή E-mail στους υποψήφιους πελάτες. Όταν μία επιχείρηση έχει ήδη κάποιο πελατολόγιο και γνωρίζει τα email τους μπορεί να τους στείλει στοχευμένα διαφημιστικά μηνύματα.
SEO (Search Engine Optimization)
 • Περιλαμβάνει αναζήτηση «λέξεων-κλειδιών» και αυξάνει την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας. Το σημαντικότερο, κάνει την ιστοσελίδα σας να είναι ψηλά στην αναζήτηση της Google. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται η ιστοσελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες οι χρήστες να την δουν και πατήσουν σε αυτήν.
Google Ads
 • Διαφήμιση στις μηχανές αναζήτησης (Google Ads). Πληρώνεις την Google για να είναι η ιστοσελίδα της επιχείρηση σου ψηλά στις αναζητήσεις.

Τα εργαλεία του digital marketing μας δίνουν την δυνατότητα να αξιολογούμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τα δεδομένα που παρέχονται από τις διαφημίσεις.

Μπορούν Να μας δώσουν δεδομένα όπως:

 • πόσα άτομα είδαν την διαφήμιση σου;
 • πόσοι πάτησαν «κλικ» για να την δουν;
 • και πόση ώρα αφιέρωσαν για να την δουν;

Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει τη δυνατότητα να στοχεύει με μεγάλη ακρίβεια συγκεκριμένη κατηγορία πελατών. Για παράδειγμα, εργαζόμενους άνδρες ηλικίας 25-35 ετών για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Σε μικρό χρονικό διάστημα η διαφήμιση της επιχείρησης σας μπορεί να δημιουργηθεί και να προσελκύει πελάτες σχεδόν άμεσα.

Επειδή υπάρχουν ποσοτικά στοιχεία μπορείτε να δείτε ποιος συγκεκριμένος τρόπος διαφήμισης αποδίδει και ποιος όχι και να επικεντρωθείτε μελλοντικά μόνο στον αποτελεσματικό τρόπο διαφήμισης και να εγκαταλείψετε τον  αναποτελεσματικό. Αυτό ειδικά ταιριάζει στις μικρές επιχειρήσεις.

Πώς να κάνετε μία επιτυχημένο στρατηγική digital marketing;

 • Ορίστε ποια κατηγορία κοινού θέλετε να στοχεύσετε (target audience).

Όπως για παράδειγμα: Ηλικία, φύλο, και τοποθεσία είναι ορισμένα κριτήρια που μπορείς να κατηγοριοποιήσεις το κοινό σου για να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η διαφημιστική καμπάνια που θα κάνεις.

 • Για να βρείτε ποιο κοινό θα στοχεύσετε μπορείτε να αναρωτηθείτε τα παρακάτω: ποιο είναι το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρω, είναι κάτι συνηθισμένο ή καινοτόμο, οι ανταγωνιστές μου προσφέρουν κάτι παρόμοιο και ποιος είναι ο δικός τους τρόπος διαφήμισης;

Δεν χρειάζεται από την αρχή να κατακτήσετε όλη την αγορά. Μικροί ρεαλιστικοί στόχοι σε συνδυασμό με ένα ρεαλιστικό budget είναι μια καλή αρχή.

 • Τέλος, προσπαθήστε να συνδυάσετε έναν ολιστικό τρόπο προώθησης της επιχείρησης σου (omni-channel marketing) που να περιλαμβάνει έναν κατάλληλο συνδυασμό των εργαλείων digital marketing για να έχεις την καλύτερη προώθηση της υπηρεσίας που παρέχεις.

Γιατί είναι σημαντικό το digital marketing;

 • Προσεγγίζει ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών χρηστών που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα στο διαδίκτυο.
 • Κατατάσσει τις μικρές επιχειρήσεις σε κορυφαίες θέσεις σε σύγκριση με τα φυσικά καταστήματα, με ελάχιστο διαφημιστικό προϋπολογισμό.
 • Παρέχει στις επιχειρήσεις ακριβή έλεγχο ώστε να εξασφαλίζουν ότι τα μηνύματά τους φτάνουν στο στοχευμένο κοινό.
 • Επιτρέπει εξατομικευμένο μάρκετινγκ, προσφέροντας στους πελάτες άνεση και ασφάλεια για να εγγραφούν στα μηνύματα και να πραγματοποιήσουν αγορές.
 • Διευκολύνει την παρακολούθηση των διαφημίσεων και την επικοινωνία με το στοχευμένο κοινό.
 • Προσφέρει δυνατότητα κλιμάκωσης και προσαρμογής για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας άμεσα αποτελέσματα και βελτιστοποίηση, μειώνοντας έτσι τις χαμένες εισπράξεις και τη σπατάλη διαφημιστικών πόρων.
 • Επηρεάζει τις αγοραστικές αποφάσεις των διαδικτυακών χρηστών που αναζητούν υπηρεσίες, προϊόντα ή οτιδήποτε επιθυμούν στο διαδίκτυο.
 • Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν διάφορα μέσα μάρκετινγκ που δείχνουν σεβασμό προς το άτομο.

 

Επιτυχημένα Παραδείγματα Digital Marketing

GIOVANNI

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου για Αθήνα στο 2108049082 και για Θεσσαλονίκη στο 2310559190 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.