Εταιρική ταυτότητα

Βασικές αρχές σχεδιασμού ενός επιτυχημένου λογότυπου

Βασικές αρχές σχεδιασμού ενός επιτυχημένου λογότυπου

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει ένα καλό λογότυπο; Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές σχεδιασμού ενός επιτυχημένου λογότυπου που πρέπει να θυμάστε. Ένα καλό λογότυπο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, έχει απλή μορφή, είναι ευκολομνημόνευτο, έχει μακρά διάρκεια και ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ της επιχείρησης.

ΑΠΛΟ

Προκειμένου να σχεδιάσουμε ένα καλό λογότυπο, θα πρέπει να το σχεδιάσουμε στην πιο απλή του μορφή. Η απλότητα είναι το κλειδί και επιτρέπει σε ένα λογότυπο να αναγνωρίζεται εύκολα. Χωρίς την απλότητα, το λογότυπο δεν μπορεί να ακολουθήσει τις αρχές της ευελιξίας και διάρκειας στον χρόνο.

ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟ

Για να προσδώσουμε μόνιμη εντύπωση στον χρήστη, ένα λογότυπο πρέπει να είναι αξέχαστο. Πώς αλλιώς θα μας θυμούνται οι πελάτες; Η πολυπλοκότητα στον σχεδιασμό δρα αρνητικά, το λογότυπό σας θα έχει μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να κατανοηθεί από το μέσο άτομο. Φροντίστε να είναι απλό.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

Η έννοια του διαχρονικού δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Δώστε έμφαση στον σχεδιασμό, έτσι ώστε να μην εξασθενίσει η ισχύς του όταν αλλάξουν οι σχεδιαστικές τάσεις.

Κατά το σχεδιασμό ενός λογότυπου θυμηθείτε να:

  • Δημιουργήστε μια ισχυρή έννοια
  • Μείνετε μακριά από τάσεις
  • Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός

ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ

Τα λογότυπα είναι σήματα και σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μια επιχείρηση. Καθώς οι εταιρείες βγαίνουν στην αγορά με διάφορες μορφές και μέσα, βάζουν το λογότυπό τους σε επαγγελματικές κάρτες, διαφημίσεις, φακέλους και πολλά άλλα.

Κατά το σχεδιασμό ενός λογότυπου είναι σημαντικό να εξεταστεί το μέγεθος εξίσου σε μια επαγγελματική κάρτα, όπως σε μια πινακίδα.

Μπορεί ένα λογότυπο να εφαρμοστεί σε διάφορες μορφές, μέγεθος και χρώμα;

Λάβετε υπόψιν, επίσης:

  • Δυνατότητα εκτύπωσης σε μικρά και μεγάλα μεγέθη
  • Μπορεί η ιδέα να γίνει κατανοητή σε 1 χρώμα (π.χ. μαύρο);
  • Το κόστος της εκτύπωσης πολλαπλών χρωμάτων

ΣΧΕΤΙΚΟ

Αναρωτηθείτε αν το λογότυπό σας ταιριάζει με το σκοπό και την ταυτότητα της εταιρείας. Ένα λογότυπο πρέπει να απεικονίζει την εταιρεία που εκπροσωπεί μέσω της χρήσης του σχήματος και της μορφής. Ένας καλός κανόνας για να ακολουθήσει κανείς (όχι πάντα όμως) είναι, απαλές γραμμές για μια νέα εταιρεία και ευθείες γραμμές για μια δομημένη εταιρεία. Το σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι το λογότυπο είναι σχετικό με τον κλάδο που ανήκει η εταιρεία.

Συμπερασματικά είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις βασικές αρχές σχεδιασμού ενός επιτυχημένου λογότυπου, προκειμένου αυτό να αντικατοπτρίζει την επιχείρησή σας και να μένει στο μυαλό των πελατών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *