Κατασκευή ιστοσελίδων

Πώς να συντηρείτε την ιστοσελίδα σας

Πώς να συντηρείτε την ιστοσελίδα σας

Στην σημερινή ψηφιακή κοινωνία η ιστοσελίδα σας είναι η κύρια πηγή που χρησιμοποιούν οι πελάτες για να μάθουν για την επιχείρησή σας. Και από αυτό που θα δουν στην σελίδα σας, θα σχηματίσουν άποψη για την εταιρεία σας. Για παράδειγμα, ένα απαρχαιωμένος και αργός ιστότοπος δείχνει στον κόσμο ότι οι υπηρεσίες σας είναι αναχρονιστικές και μη ενημερωμένες στο αντικείμενο της δουλειάς σας. Από την άλλη, ένα γρήγορα και μοντέρνο site θα πείσει τους πελάτες ότι η επιχείρηση σας πληροί όλες τις προδιαγραφές για να καλύψει τις ανάγκες τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μάθετε πώς να συντηρείτε την ιστοσελίδα σας.

Βελτιώστε τον εταιρικό ιστότοπό σας

Η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας είναι σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξή της. Ενώ ένας επανασχεδιασμός (ή καινούριο από την αρχή) θα βοηθήσει να προσελκύσετε νέους και περισσότερους επισκέπτες, είναι απαραίτητο και μακροπρόθεσμα να την διατηρείτε ενημερωμένη, αν θέλετε να έχετε επιτυχία. Από το να ανανεώνετε το περιεχόμενο μέχρι την αναλυτική αναφορά στατιστικών, αυτό θα σας διασφαλίσει ότι η σελίδα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κοινού και συνεχίζει να προσελκύει επισκέπτες. Παρακάτω θα δούμε κάποια βήματα για επιτυχημένη συντήρηση της ιστοσελίδας μας.

Αντίγραφα Ασφαλείας

Προφανώς, έχετε επιλέξει για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας μία εταιρία που παίρνει αντίγραφα ασφαλείας τακτικά. Έτσι, δεν ανησυχείτε για επανασχεδιασμό αν κάτι πάει στραβά ή παραβιαστεί από hackers. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να σκεφτείτε να παίρνετε και ατομικά αντίγραφα ασφαλείας, τοπικά στον υπολογιστή σας. Έτσι, θα έχετε διαθέσιμα τα τελευταία ενημερωμένα αρχεία της σελίδας σας. Eπίσης, σε περίπτωση σφάλματος στα συστήματα (server), θα μπορείτε να ανακτήσετε τη δουλειά σας χωρίς πρόβλημα.

Ανανέωση περιεχομένου

Τα φρέσκα και σχετικά άρθρα είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο site. Όχι μόνο δίνει λόγο στους επισκέπτες να επιστρέψουν. Χτίζει, παράλληλα, και μία σχέση εμπιστοσύνης, ανεβαίνετε στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, ενθαρρύνει τις πωλήσεις και σας βοηθάει να ηγηθείτε στον τομέα σας. Όταν προσφέρετε στο κοινό νέα, άρθρα, έγγραφα, ανανεωμένες περιγραφές προϊόντων κλπ., δείχνετε την ικανότητα ότι ακολουθείτε τις νέες εξελίξεις στον τομέα σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την επιχείρηση σας.

Ανανέωση των εικόνων

Οι τάσεις στην κατασκευή ιστοσελίδων αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Μία σύγχρονη ιστοσελίδα, αν δεν ανανεώνει συχνά τις φωτογραφίες της (και το εικαστικό στήσιμο), σύντομα θα χαρακτηριστεί απαρχαιωμένη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την deZitech για προσφορά για ανανέωση του ιστότοπού σας. Θα αναλάβουμε την ενημέρωση των εικόνων σας, διατηρώντας την ταυτότητα του brand της εταιρίας σας.

Έλεγχος για λανθασμένους συνδέσμους

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί σύνδεσμοι είναι σημαντικοί για την επιτυχία της σελίδας σας. Οι εσωτερικοί επιτρέπουν τους επισκέπτες να μετακινούνται στους διάφορους τομείς με ευκολία. Οι εξωτερικοί βοηθάνε στο SEO και φέρνουν επισκέπτες στο site σας. Όσο μεγαλώνει η σελίδα σας, βάζετε νέο υλικό και κάνετε αλλαγές, κάποιοι σύνδεσμοι δεν λειτουργούν πια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν αρνητικό αντίκτυπο στους επισκέπτες και στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι, αφαιρέστε ή διορθώστε τους συνδέσμους που δεν λειτουργούν ή δείχνουν σε παλιό περιεχόμενο που δεν υπάρχει πλέον.

Αναβάθμιση του λογισμικού

Οποιοδήποτε λογισμικό χρησιμοποιεί η σελίδα σας, χρειάζεται αναβάθμιση τακτικά. Για παράδειγμα, αν είναι βασισμένο στο WordPress, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τις αναβαθμίσεις ασφαλείας. Επιπλέον, θα πρέπει να εγκαταστήσετε και τις τελευταίες εκδόσεις των Plugin που χρησιμοποιείτε. Έτσι, η ιστοσελίδα σας δεν θα είναι ευπαθής σε κακόβουλες επιθέσεις και επίσης θα βελτιωθεί η εμπειρία του επισκέπτη.

Στατιστικά επισκεψιμότητας

Τα στατιστικά επισκεψιμότητας δείχνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό πώς τα πηγαίνει η σελίδα σας. Μπορείτε να ελέγχετε πολλούς παράγοντες, όπως το τι αρέσει στους επισκέπτες σας, τις πωλήσεις, δημοφιλή άρθρα κτλπ. Για παράδειγμα μπορείτε να βλέπετε τι πληροφορίες αναζητούν οι χρήστες να βρουν και να το συμπεριλάβετε στην επόμενη ανανέωση του περιεχομένου σας.

Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης

Οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης αλλάζουν διαρκώς. Το site σας θα πρέπει να είναι ενημερωμένο ως προς την πυκνότητα των λέξεων-κλειδιών, του δομημένου κώδικα, των meta-description κτλπ. Έτσι θα έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα και νέους δυνητικούς πελάτες.

 

Συμπερασματικά είναι πολύ σημαντικό να μάθετε πώς να συντηρείτε την ιστοσελίδα σας. Η ιστοσελίδα σας είναι το κύριο μέσο από το οποίο μπορούν να σας γνωρίσουν οι πελάτες σας. Επομένως, φροντίστε να τη διατηρείτε ανανεωμένη και ενημερωμένη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *