Ηλεκτρονικό εμπόριο, Κατασκευή ιστοσελίδων

7 μέθοδοι για να αυξήσετε τις online πωλήσεις σας

Είναι πολύ σημαντικό να αυξήσετε τις online πωλήσεις σας. Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς προτιμάνε τις online αγορές παρά από τα φυσικά καταστήματα. Στο νεανικό κοινό δε, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο – 67% για καταναλωτές από 20 έως 30 χρονών. Οι αριθμοί αυτοί από μόνοι τους δείχνουν την ανάγκη να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα στο εγγύς μέλλον.

Πώς να αυξήσετε τις online πωλήσεις σαςΤα ηλεκτρονικά καταστήματα που ξεχωρίζουν, κάνουν κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, αλλιώς δεν θα είχαν τόσο μεγάλο αριθμό πιστών καταναλωτών. Προσπαθήστε να ξεχωρίσετε από τη μάζα. Δείτε παρακάτω 7 ιδέες για να αυξήσετε τις online πωλήσεις σας.

  1. Βρείτε το κοινό σας και δείξτε του σεβασμό.

Για να είστε ανταγωνιστικοί, βρείτε το εξειδικευμένο κοινό σας που θα δημιουργήσει πιστούς μελλοντικούς πελάτες. Δεν έχει σημασία αν ο αριθμός είναι μικρός, αρκεί να στοχεύσετε στα κατάλληλα άτομα. Στο φινάλε, η στόμα με στόμα διαφήμιση, φέρνει και τους περισσότερους ευχαριστημένους πελάτες. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να προσφέρετε ένα πρόγραμμα ανταμοιβής, όπου ο αγοραστής θα μπορεί να στέλνει εκπτωτικά κουπόνια στην οικογένεια και τους φίλους του. Το αποτέλεσμα θα είναι το κοινό σας να σας εμπιστεύεται και να διαδώσει τις υπηρεσίες σας σε όλο το web.

  1. Κινητές συσκευές

Κατανοήστε ότι οι χρήστες με κινητές συσκευές (tablet, laptop, κινητά) αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Πλέον όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν το σταθερό τους υπολογιστή και σερφάρουν στο ίντερνετ μόνο με το κινητό τους. Γι’ αυτό και δώστε προσοχή στη σχεδίαση του καταστήματος σας ώστε να είναι responsive (φιλική για κινητά).

  1. Δώστε λόγους στους καταναλωτές να αγοράσουν από το κινητό τους

Παρόλο που το 60% της κίνησης στα ηλεκτρονικά καταστήματα προέρχεται από smartphones, οι σταθεροί υπολογιστές παραμένουν η νούμερο ένα επιλογή των χρηστών για την τελική αγορά. Υπάρχει δυσπιστία στο κοινό σχετικά με το να κάνουν αγορά από το κινητό τους. Το 1/3 από αυτούς ισχυρίζεται ότι τον ενδιαφέρει η ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα.

  1. Δώστε τους το περιεχόμενο που ζητούν

Όχι μόνο αυτό, αλλά και που δεν μπορούν να βρουν αλλού. Φτιάξτε ενημερωτικά άρθρα, γραφικά, βίντεο που είναι απολύτως σχετικά με αυτό που πουλάτε. Σκεφτείτε πέρα από τα συνηθισμένα και θα έχετε ευχαριστημένους επισκέπτες, που σίγουρα θα γίνουν και μελλοντικοί καταναλωτές των προϊόντων σας.

  1. Εμπλουτίστε τους τρόπους πληρωμής

Με τα τελευταία κρούσματα κλοπής προσωπικών δεδομένων και πιστωτικών καρτών οι χρήστες είναι πολύ σκεπτικοί στο να τις χρησιμοποιήσουν σε ένα κατάστημα που δεν «δείχνει» αξιόπιστο. Προσφέρετε την επιλογή της αποθήκευσης των δεδομένων του πελάτη για μελλοντική χρήση μέσω ενός πρωτόκολλου ασφαλείας και έτσι θα γίνει η διαδικασία της πληρωμής πιο γρήγορη και εύκολη. Αν το κατάστημά σας δεν δέχεται paypal και Amazon credits, τότε είστε πίσω, σκεφτείτε για αναβάθμιση.

  1. Δώστε λόγους να σας επισκεφθούν ξανά

Τα προγράμματα ανταμοιβής είναι πολύ σημαντικά στην κατασκευή eshop. Για παράδειγμα, για κάθε αγορά αξίας 100 ευρώ κερδίζει ο πελάτης κουπόνι των 10 ευρώ. Αυτό θα κρατήσει το ενδιαφέρον των πελατών ζωντανό και φυσικά θα σας προτιμήσει για μελλοντικές αγορές (να αξιοποιήσει και το κουπόνι του).

  1. Επικοινωνία

Τελευταίο – αλλά εξίσου πολύ σημαντικό για να αυξήσετε τις online πωλήσεις σας – είναι η επικοινωνία με τον πελάτη και η δυνατότητα να κάνει ερωτήσεις. Τηλέφωνο, online chat, email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης: μερικοί από τους τρόπους να χτίσετε τις σωστές βάσεις. Δώστε στον πελάτη πολλαπλές επιλογές να φτάσει το ερώτημα του σε εσάς, και θα υποσκελίσετε τους ανταγωνιστές.

Οι τάσεις στην κατασκευή e-shop αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιμένετε κάποιον άλλο να σας δώσει την φοβερή ιδέα, ούτε να περιμένετε από τα στατιστικά να σας πουν τι να κάνετε. Τότε θα είναι πολύ αργά. Ανοίξτε τους ορίζοντες σας, εμπιστευτείτε το ένστικτο σας και ακούστε προσεκτικά το κοινό σας. Έτσι θα δυναμώσει η ηλεκτρονική σας επιχείρηση στα σίγουρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *