Κατασκευή ιστοσελίδων

Οι βασικές αρχές μιας καλής σχεδίασης ιστοσελίδας

Η εταιρική σας ιστοσελίδα έχει έναν στόχο: να αναπτυχθεί η επιχείρησή σας και να αυξηθούν οι πωλήσεις. Αυτή η πρακτική προσέγγιση δημιουργεί την αίσθηση ότι η εντυπωσιακή σχεδίαση του ιστότοπού μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Παρ’ όλα αυτά, η ευκαιρία να αναδείξετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας είναι υψίστης σημασίας. Η λογική αυτή μας οδηγεί στο να ξοδεύουμε τεράστια ποσά για βελτιστοποίηση της σελίδας μας για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) ή για διαφημίσεις με πληρωμή ανά επίσκεψη (Pay Per Click Ads). Φυσικά, το να προσελκύσετε τους πελάτες σας να επισκεφθούν την σελίδα σας, είναι η μία πλευρά μόνο του νομίσματος. Για να έχετε ένα σωστό αποτέλεσμα είναι καλό να ακολουθείτε τις βασικές αρχές σχεδίασης ιστοσελίδας.

Θέλετε να μετατρέψετε την επίσκεψη σε πώληση; Η σχεδίαση της ιστοσελίδας είναι το κλειδί!

Μην κάνετε το λάθος: Η κατασκευή της ιστοσελίδας σας είναι πολύ σημαντική. Ένα εντυπωσιακά όμορφο site θα προσελκύσει νέους πελάτες, θα τους κρατήσει το ενδιαφέρον και θα φέρει και παλιούς πελάτες πίσω. Από την άλλη πλευρά, μία βαρετή αρχική σελίδα που κάνει πολλή ώρα να φορτώσει, δεν δίνει στον επισκέπτη τις απαραίτητες πληροφορίες ή απλά είναι ξεπερασμένη, θα κάνει τα χρήματα που ξοδέψατε σε διαφήμιση να είναι άσκοπα.

Ποια σημεία – πιο συγκεκριμένα – πρέπει να προσέξουμε;

1. Σωστή τοποθέτηση. Οι υποψήφιοι πελάτες, θα φύγουν άμεσα από την σελίδα σας αν δεν είναι τοποθετημένα σωστά τα κείμενα και οι εικόνες και τους αποπροσανατολίζουν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και να ανέβει το ποσοστό εγκατάλειψης (bounce rate) και οι μηχανές αναζήτησης να σας υποβαθμίσουν στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

2. Αξιοπιστία. Ένα φτωχά σχεδιασμένο, αργό και όχι ξεκάθαρο site θα βλάψει την αξιοπιστία της εταιρίας σας, γιατί θα δείχνει έλλειψη επαγγελματισμού και κύρους.

3. Δείκτης ικανοποίησης. Μία καλαίσθητη ιστοσελίδα θα προκαλέσει ευχάριστα συναισθήματα στους πελάτες σας και θα μείνουν ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες σας ή τα προϊόντα σας, έτσι θα βλέπουν με θετικό μάτι τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρίας.

4. Εμπιστοσύνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα καλοσχεδιασμένο site, θα κάνουν τους πελάτες σας να σας υποστηρίξουν σε μακροχρόνιο διάστημα.

Η πρώτη εντύπωση μετράει – και στο ίντερνετ είναι πολύ σύντομη

Η διαδραστικότητα των χρηστών ανά τον χρόνο έχει ερευνηθεί από πολλές μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες, ακόμα και την Google. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των μελετών έχει δείξει ότι η ιστοσελίδα σας έχει στη διάθεση της 50 milliseconds για να προκαλέσει την θετική εντύπωση στον επισκέπτη, ώστε να συνεχίσει να πλοηγείται μέσα σε αυτήν.

Ακριβώς, χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ένας πολύ μικρός χρόνος. Με αυτό στη σκέψη μας, είναι πολύ πιθανό οι επισκέπτες σας να έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους για την εταιρία σας, δίχως να έχετε την ευκαιρία να τους προσεγγίσετε παραπέρα. Οπότε το ερώτημα είναι το εξής: Πώς θα διασφαλίσουμε ότι η πρώτη εντύπωση θα είναι αρκετή για να κρατήσει το ενδιαφέρον τους ακόμα δέκα δευτερόλεπτα;

Η σχεδίαση πρέπει πρώτα να είναι εντυπωσιακή και δευτερευόντως να επικεντρώνεται στο περιεχόμενο.

Εφόσον ένας επισκέπτης αρχίσει να διαβάζει ένα άρθρο σας, το περιεχόμενο είναι εξίσου σημαντικό. Πριν γίνει, όμως, αυτό, η ματιά του θα πέσει στα επόμενα σημεία:

5. Λογότυπο. Θα πρέπει να έχει εμφανή θέση στο πάνω μέρος της σελίδας και σε όλες τις επιμέρους εσωτερικές σελίδες. Να είναι μοναδικό, καλαίσθητο και αναγνωρίσιμο για την αύξηση του brand της επιχείρησης. Δείτε κάποιες συμβουλές για κατασκευή λογότυπου.

6. Κεντρική εικόνα. Θα πρέπει να υπάρχει μία εικόνα ή slider σε κεντρικό σημείο ώστε να δείχνει τα σημαντικά στοιχεία της εταιρίας. Δεν πρέπει όμως να αποσπά την προσοχή σε απόλυτο βαθμό.

7. Χρωματική Παλέτα. Παραδοσιακά, τα έντυπα μέσα προτιμούν χρωματικές παλέτες σε απαλές, ανοιχτές αποχρώσεις, στο online marketing όμως έχει αποδειχθεί ότι τα πιο σκούρα χρώματα έχουν μεγαλύτερη απήχηση στον επισκέπτη.

8. Κεντρικό Μενού. Η δομή της σελίδα σας θα πρέπει να είναι εύκολη στην πλοήγηση. Έτσι ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκει την πληροφορία που αναζητεί. Επίσης, οι γραμματοσειρές θα πρέπει να είναι κομψές και εύκολα αναγνώσιμες ώστε να είναι το περιεχόμενό μας ελκυστικό και ευκολοδιάβαστο.

Η κατασκευή ιστοσελίδας εμπεριέχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες και προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις. Την ίδια στιγμή, η επίδραση της είναι ανεκτίμητη. Το να ακολουθεί κανείς τις βασικές αρχές σχεδίασης ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντικό. Εμπιστευτείτε την εταιρική σας ιστοσελίδα στα χέρια επαγγελματιών με τεχνικά προσόντα και εμπειρία στην ψηφιακή παρουσίαση.

Επικοινωνήστε με την deZitech dynamics και πείτε μας την ιδέα σας για το δικό σας ιστότοπο, και η ομάδα μας θα σας καθοδηγήσει στο στήσιμο ενός ελκυστικού και αποδοτικού website.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *